Excel Makroları ile Basit Kura Çekme içeriğinde, makrolar kullanılarak bir tablodan kura çekilmesinin nasıl yapılacağı öğretilmektedir.
Excel Fonksiyonları ile Basit Kura Çekme dosyamızda, formüller ile kura çekme işleminin nasıl yapılacağını öğretmiştik. Şimdi ise, aynı şekilde kura çekiminin makrolar ile nasıl yapılacağı öğretilmektedir. Dosyada, veriler yine B sütununda tanımlanmıştır. D sütunundaki 3. satırda tanımlıdır. Sonuçlar ise E sütununda yazdırılacaktır. Lakin, bu tanımlamalar istenilen farklı sütun ya da satırlara taşınabilmektedir. Çünkü, makro kodlarımızda seçimler sabit aralıkları değil, kullanıcının seçebileceği şekilde tanımlıdır.
“Çekiliş Yap” butonuna basıldığında, ilk olarak karşımıza aşağıdaki gibi bir bilgi penceresi çıkacaktır.
InputBox nesnesinin beyaz alanında, katılımcıların adlarının yazılı olduğu hücre aralığı seçilmektedir. Bu ekrana “Tamam” dedikten sonra ise, bir sonraki pencere şu şekilde çıkacaktır.
Böylece, ikinci aşamada kura sonucunda kaç kişinin isimlerinin belirleneceği alan seçilmektedir. Bu ekrana “Tamam” dedikten sonra, son pencere şu şekilde çıkacaktır.
Bu pencere, sonuçların yazdırılacağı ilk hücrenin seçilmesini sağlamaktadır. “Tamam” dedikten sonra, artık kaç katılımcı yazılmışsa, o kadar isim seçilen hücreden aşağı doğru listelenecektir.
İlgili işlemlerin yapılması için kullanılan Visual Basic kodlarında, Excel Döngüleri kullanılmaktadır. Döngü, “Kaç Adet Şanslı” başlığındaki sayı kadar otomatik olarak oluşmaktadır. Döngü çalışırken, yazılan isimler kontrol edilmekte ve tekrarlanması engellenmektedir. Böylece, aynı ismin birden fazla yazılmasının da önüne geçilmektedir.
Excel Makroları ile Basit Kura Çekme dosyamızdan yararlanmanız temennisiyle.
[button color=”black” size=”medium” link=”https://www.exceldepo.com/dosyalar/excel-makrolari-ile-basit-kura-cekme.7281/” icon=”fa-download” target=”true” nofollow=”false” sponsored=”true”]İNDİR[/button]