Makine Duruş Tablosu Oluşturma

Makine Duruş Tablosu Oluşturma içeriğinde, alt alta yazılan tarihlere göre başlangıç ve bitiş değerlerini oluşturan bir dosya bulunmaktadır.

Makine Duruş Tablosu Oluşturma

Dosyada, üstte görülen başlangıç tarihi ve saati ile makina adları ve durum tablosu yer almaktadır. Yani, makine hareketleri 3 sütunda tutulmaktadır. İstenen, makina adı ve duruma göre, başlangıç ve bitiş zamanlarından oluşan bir tablo yapmaktır. Bunun için, tüm zorlu taleplerde olduğu gibi yine Excel 365 fonksiyonlarından yararlanılmıştır.

Sonuca, LET, BENZERSİZ, SÜTUNSEÇ, DÜŞEYYIĞ, YATAYYIĞ, TOPLAMA, MAP, LAMBDA, İNDİS, BUL ve ARALIKBİRLEŞTİR işlevleriyle ulaşılmıştır. Formül, oldukça ileri düzey bir kullanım örneği niteliğindedir. Eğer, üretim aşamalarını takip eden bir işle meşgul olunuyorsa, mutlaka incelenmesi gereken bir örnektir.

Makine Duruş Tablosu Oluşturma dosyamız aşağıdaki linkten incelenebilir. Formüllerin oluşma aşamalarını F9 ile kontrol ederek anlamak oldukça kolaydır.Faydalanılması temennisiyle.

[button color=”black” size=”medium” link=”https://www.exceldepo.com/dosyalar/makine-durus-tablosu-olusturma.12434/” icon=”fa-download” target=”true” nofollow=”false” sponsored=”true”]Excel İndir[/button]

Haftalık ve Aylık Toplamları Bulma

Haftalık ve Aylık Toplamları Bulma

Tarih Bazlı Satış Tablosu Oluşturma

Tarih Bazlı Satış Tablosu Oluşturma