Harflerin Sıra Numaralarını Yazdırma

Harflerin Sıra Numaralarını Yazdırma, bir hücrede büyük ve küçük şekilde yazılı olan harflerin kaçıncı sıralarda olduğunu listelemeyi öğretmektedir.

Harflerin Sıra Numaralarını Yazdırma

Dosyada, resimde görüldüğü üzere kelimeler küçük, büyük harf olacak şekilde karmaşık bir yapıda yazılmıştır. İstenilen ise, her kelime içindeki küçün ve büyük harflerin sıralamalarının listelenmesidir. (“nerede işe yarayacaksa” 🙂 denildiği duyar gibiyim) Buradaki öncelikli amaç, formüller ile nelerin başarılabileceğini göstermektir. Bu başarma hikayesiden ise, toplam 6 ayrı yöntem bulunmaktadır. Her bir yöntem, üst resimdeki gibi büyük ve küçük harflerin sıralarını aynı hücrelerde belirtmektedir. Yine her bir yöntem, sadece bir hücreye yazılan formüllerden oluşmaktadır. Anlaşılacağı üzere, kullanılan işlevler yalnızca Excel 365 versiyonlarınca desteklenmektedir.

Bu yöntemlerde kullanılan tüm işlevler, EĞER, MUTLAK, EĞERHATA, SÜTUNA, KOD, KÜÇÜKHARF, MAP, LAMBDA, LET, SIRALI, UZUNLUK, PARÇAAL, METİNBİRLEŞTİR, YİNELE, ÖZDEŞ ve BÜYÜKHARF şeklindedir. Her yöntemde, temel olarak kelimelerin uzunlukları bulunmuştur. Bunun içinde tahmin edileceği üzere UZUNLUK işlevinden yararlanılmıştır. Bulunan uzunluklar ise, SIRALI işlevi ile tek tek ele alınmıştır. Böylece, her harf için ayrı ayrı diziler oluşmaktadır. Bu harflerin büyük ya da küçük oldukları içinde BÜYÜKHARF ve KÜÇÜKHARF işlevleri ile ÖZDEŞ işlevinden yaralanılmıştır. Tabi, buradaki istenilen sonuçların elde edilmesi ve listelenmesini sağlayanlar ise, şüphesiz Excel 365 işlevleridir. Bu işlevler şu an için oldukça ileri düzey niteliğindedir. Lakin, önümüzdeki yıllarda Excel 365 kullanımının artması ile anlaşılma oranları oldukça yüksek hale gelecektir.

Bizlerde, özellikle buna yönelik olarak tüm içeriklerimizdeki ağırlığı bu yeni nesil fonksiyonlara vermekteyiz. Çünkü, bu fonksiyonları kullanarak istenilen sonuçların elde edilmesi çok kolay hale gelmektedir. Ayrıca, “yapılamaz” ya da “makro gerektirir” denen işlemler için bile kolayca kullanılabilir. Özellikle LAMBDA ve LET işlevleri mutlaka öğrenilmelidir.

Harflerin Sıra Numaralarını Yazdırma Sonuç

Sonuç olarak, ilk paragrafta da belirtildiği üzere bu formüllere ihtiyaç olmayabilir. Lakin, özellikle kelimelerin yapılarına dair olası ihtiyaçlarda, formüller mutlaka faydalı olacaktır. Bu nedenle, eğer formüllere ilgi duyuluyorsa her yöntem ayrı ayrı incelenmelidir. Bunun için ise her işlevi seçip, F9 ile nasıl sonuç bulunduğu görülmektedir.

Dosyamızı indiren kullanıcıların faydalanması temennisiyle.

[button color=”black” size=”medium” link=”https://www.exceldepo.com/dosyalar/harflerin-sira-numaralarini-yazdirma.12430/” icon=”fa-download” target=”true” nofollow=”false” sponsored=”true”]Excel İndir[/button]

 

Karışık Verileri Düzenli Hale Getirme

Karışık Verileri Düzenli Hale Getirme

Sütunlardaki İzinleri Satırlara Yazdırma

Sütunlardaki İzinleri Satırlara Yazdırma