Faydalı Excel Özellikleri

Faydalı Excel Özellikleri yazımızda, en çok işe yarayacak olan Excel özellikleri hakkında bilgiler yer almaktadır.

Öncelikle Excel, Microsoft‘un en popüler ve en faydalı yazılımıdır. Bunun aksini iddia edecek birininin bulunması da, çok mümkün değildir. Biz de, Excel ile içerikler üreten ve kullanıcılara katkı sağlayanlar olarak, yazımızda faydalı Excel özellikleri üzerinde duracağız. Bunlara dair ana ve alt başlıklar ile yazımız şekillenecektir. O halde fazla oyalanmadan yazımıza başlayalım.

Excel Fonksiyonları

Öncelikle, Excel denince ilk akla gelen fonksiyonlardır diyebiliriz. 500 üzerinde ayrı ayrı özelliklere sahip bu fonksiyonlar, Excel’in ön yüzünde muhteşem sonuçlar almamızı sağlamaktadırlar. 13 ayrı kategoride yayınlanmış olup, farklı farklı versiyonlar ile sürekli liste genişlemektedir. Lakin, fonksiyonlar, formül, işlev gibi adlarla da kullanılmaktadırlar. Excel fonksiyonları deyince ilk akla gelen ya da en çok kullanılan fonksiyonlardan 10 tanesi şu şekildedir:

  • EĞER
  • DÜŞEYARA
  • TOPLA
  • BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY
  • TOPLA.ÇARPIM
  • EĞERSAY
  • İNDİS
  • KAÇINCI
  • EĞERHATA
  • ETOPLA

Ne var ki, liste bizim tarafımızdan yapılmış olup, herkes tarafından farklı olarak ilk 10 fonksiyonlar listesi şekillenebilir. Üstteki fonksiyonlara dair detayları aktardığımız, Çok Kullanılan Excel Fonksiyonları isimli makalemizi okuyabilirsiniz. Üst listede yazılı olan fonksiyonlar, hemen hemen tüm Excel versiyonlarında sorunsuzca çalışmaktadırlar. Bunların dışında, Excel 365 versiyonu ile daha faydalı fonksiyonlar yayınlamaya başlamıştır. Bu versiyondaki en faydalı fonksiyonları ise şu şekilde listeleyebiliriz.

  • ÇAPRAZARA
  • FİLTRE
  • BENZERSİZ
  • SIRALA

Gel gelelim, bu dört fonksiyon için, Excel’in yayınladığı yıllardan itibaren günümüze kadar yayınladıkları tüm fonksiyonlardan daha faydalıdır diyebiliriz. Bunların dışında, Excel’in faydalı olan ve her biri muhteşem sonuçlar içeren çok sayıda fonksiyonu daha bulunmaktadır. Tamamına ulaşmak için, Excel Fonksiyonları linkini ziyaret edebilirsiniz. Son olarak, Excel Fonksiyonları ile hazırladığımız ve oldukça faydalı olduğunu düşündüğümüz Videolarımızı incelemeninizi tavsiye ederiz.

Çalışma Sayfası Özellikleri

Öncelikle, her ne kadar fonksiyonları ilk olarak anlatsakta, Excel’in ön yüzü diyebileceğimiz çalışma sayfası alanında da oldukça güçlü özellikleri bulunmaktadır. Gel gelelim formüller, çoğu kullanıcı tarafından daha çok kullanılmaktadırlar. Şimdi en önemli olduğunu düşündüğümüz Excel özelliklerinin kısa anlatımlar ile üzerinden geçelim.

Koşullu Biçimlendirme

Koşullu Biçimlendirme, verilerimizin istenilen biçimlere otomatik olarak getirilmesini sağlayan muhteşem bir Excel özelliğidir. Şerit Menü -> Giriş sekmesinde yer almaktadır. Bir hücredeki yazılı değere göre istenilen biçimlendirmeyi yerine getiren oldukça fazla sayıda alt özelliği bulunmaktadır. Daha fazla detaylar için, buradaki detaylı yazımızı incelemeniz faydalı olacaktır. Böylece detayları da incelemiş olursunuz.

Veri Doğrulama

Veri Doğrulama, hücrelerimize girdiğimiz değerleri kontrol eden ve hatalı veri girişleri yapmamızın önüne geçen muhteşem bir Excel özelliğidir. Şerit Menü -> Veri sekmesinde yer almaktadır. En faydalı kullanımı olarak, bir hücreye Açılan Liste eklenmesi ve istenilen değer dışında veri girişini engellemesi söylenebilir. Öyleyse, bu özelliği kullanarak hazırlanmış içeriklerimize kolayca ulaşmak için, buradaki linki tıklayabilirsiniz. Böylece, özellik hakkında çok daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ad Tanımlama

Ad Tanımlama, Excel’de formüllerimizin daha kolay ve anlaşılır olarak tanımlanmasını sağlayan muazzam bir Excel özelliğidir. Şerit Menü -> Formüller sekmesindeki Ad Yöneticisi alanından ulaşabileceğiniz özellik ile, hücre ya da hücre aralıklarına isimler tanımlayabilirsiniz. Böylece kullandığınız formüllerde hücre referasları yerine, tanımlanmış adlar yer alacaktır. Öyleyse, daha kullanımını daha da netleştirebilmeniz için, buraya tıklamayı ihmal etmeyin.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Faydalı Excel Formülleri

    Faydalı Excel Formülleri

    Dinamik Gelir Vergisi Hesaplama