Dolu Olan Hücreye Kenarlık Ekleme

Dolu Olan Hücreye Kenarlık Ekleme makalesinde, veri olan Excel hücresinin etrafına otomatik çizgiler eklenmesi öğretilmektedir.

Excel‘de bir hücreye kenarlık eklenmesi için, Hücre Biçimlendir özelliğinden istifade edilmektedir. Hücre Biçimlendir’in İngilizce karşılığı, Format Cell’dir. Böylece kenarlık eklenmesi istenen hücre seçilip, sağ tıklanarak Hücre Biçimlendir tıklanmalıdır. Açılan pencerenin Kenarlık sekmesinden, istenilen kenarlık seçimleri ile hücreye kenarlık eklenmesi gerçekleştirilmektedir. Aynı işlem İngilizce versiyonlarda ise, Border sekmesi olarak görünmektedir. Ancak dikkat edilirse, bu işlem manuel olarak yapılmalıdır. Ama bir hücrede değer varsa etrafında kenarlık olsun, yoksa olmasın gibi bir seçenek belirlemek istersek? İşte bu aşamada yapılması gereken tek şey, Excel’in Koşullu Biçimlendirme özelliğinden istifade etmektir. Ondan sonra adımlarımız aşağıdaki gibi olmalıdır.

  • Hücre ya da hücre aralığını seçin,
  • Şerit Menü -> Giriş sekmesinden Koşullu Biçimlendir simgesine tıklayın.
  • Aşağı doğru açılan listeden, Yeni Kural seçeneğine tıklayın,
  • Ekrana gelen pencerenin en altındaki seçeneği seçin ve hemen alt tarafındaki kutucuğa tıklayın,
  • Kutucuğa, =A1<>”” formülünü yazın,
  • Alt kısımdaki Biçimlendir butonuna tıklayın,
  • Açılan pencereden Kenarlık sekmesine tıklayın ve ayarlarınızı yapın.
  • Tamam -> Tamam deyip pencereleri kapayın.

Böylece, A1 hücresine bir değer yazılmışsa etrafına kenarlık eklendiğini göreceksiniz. A1 hücresindeki değer silinirse, kenarlıkta kaybolmaktadır. Biçim Excel’de oldukça önemlidir. Eğer biçim makalemizdeki gibi bir kenarlık uygulama yapmak ise, üst maddelerdeki seçenekleri uygulamanız yeterli olacaktır. Dolu olan hücreye kenarlık eklemenin yanı sıra, Hücre Biçimlendir özelliğinin bir çok öğesi otomatik kullanıma uygundur. Ama bunların neler olduğunu, tek tek inceleyerek görmenzi tavsiye ederiz. Eğer normal Hücre Biçimlendir ekranında aktif bir seçenek, diğer tarafta yoksa, koşullu biçimlendirmeyi desteklemiyor demektir. Böylece, İngilizce Cell olarak ifade edilen hücrenin etrafını, kenarlıklı hale getirmek için ne yapmanız gerektiğini öğrenmiş oldunuz.

Dolu Olan Hücreye Kenarlık Sonuç

Genel olarak dolu olan hücreye kenarlık ekleme makalemizden faydalanmanızı temenni eder, önerilerinizi beklediğimizi özellikle belirtmek isteriz. Farkı konularda yazılar yazmamızı isterseniz, Excel Depo Whatsapp iletişim hattından önerilerinizi bizlere iletebilirsiniz. Hem bizim için içerik genişletme hem de üyelerimize fayda sağlaması adına bu önerilere oldukça sıcak bakmaktayız. Sorularınız için ise, Excel Depo Forum alanımızı kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

    En Büyük Üç Değeri Bulma

    Formüller ile Veri Birleştirme